Допълнителни дейнсоти

Детската градина предлага допълнителни занимания, които родителите могат да изберат по отделно или в пакет (наречен Премиум).

Заниманията по йога, танци, английски език и развитие на речта допълват основната учебна програма и подпомагат  работата ни за хармонично развитие и добро самочувствие на децата.

 

Заниманията по йога се провеждат веднъж седмично по методика, разработена специално за деца.  Практикуването на йога в ранна детска възраст развива детската мускулатура,  естествената гъвкавост и координация. По време на заниманията се използва  визуализация при осъзнаването и заучаването на всяка нова асана. Децата обожават да имитират животни и да наподобяват други предмети.

 

Модерни танци (един път седмично): докосвайки се до необятния свят на танца, децата развиват тварческата си мисъл. Учат се да следват задададения от педагога ритъм,  да изпълняват последователни танцови стъпки, да заучават танцови комбинации в синхрон с музиката и другите деца. Заниманията по танци винаги завършват с приповдигнато настроение и доволни усмивки.

 

Обучението по английски език в ранна детска възраст има за цел да въведе децата в нова езикова среда.

Водещият говори само на английски  и чрез игри, приказки и много песнички децата учат езика естествено и без съзнателни усилия. Използват се много двигателни игри, музика и картинки за разбиране и заучаване на думите.

Всяко дете овладява езика със собствени темпове и когато е готово, започва да използва научените думи в активния си реч.

 

В заниманията по развитие на речта, чрез комплекс от игри-упражнения децата овладяват и усъвършенстват грубата и фината моторика, езиковите и говорните си умения, усещането за ритъм и въображението си. Използват се много песни и различни приказки и различни въображаеми ситуации за онагледяване на материала.